Art Gallery of Grande Prairie

Skip Navigation

Volunteers Needed

The Art Gallery of Grande Prairie is looking for volunteers to assist us at our Grand Opening. Volunteers are needed for both Friday, September 28th and Saturday, September 29th, 2012. Positions include selling refreshment tickets, assisting food stands, coat check, assistant bartender, photographers, art activities assistants and models for our body painting demonstrations. For details, please review the descriptions listed below.

We hope you’ll get involved and help the gallery create an exciting and enjoyable atmosphere by donating your time and talents.

Please contact Melanie Jenner at the gallery by emailing melanie@aggp.ca or by calling (780) 357-7485. Your help is sincerely appreciated and we hope you will join us to celebrate the opening of our newly restored building.

 

Volunteer Position: Ticket Seller for Bar & Food

Description/duties: The gallery will need volunteers at tables to sell tickets for the food and drink vendors at the event. Volunteers will be placed in pairs and remain seated at tables with a cash box.

Total number of shifts available: 16 (2 – 4 volunteers per shift – 2 per table)
Duration of Shift: Between 2.5 – 3 hours
Volunteers are able to sign up for multiple shifts on one or both days.

Date(s) & Time(s):

Friday, September 28, 2012
6:30 – 9:00 pm (2.5 hrs)
9:00 – 11:30 pm (2.5 hrs)

Saturday, September 29, 2012
9:30 am – 12:30 pm (3 hrs)
12:30 pm – 3:30 pm (3 hrs)
3:30 pm – 6:30 pm (3 hrs)

 

Volunteer Position: Food Vendor Assistants

Description/duties: Volunteers will be paired with a staff member from Esquires to assist in handing out food to our guests. Volunteers will not handle cash, but will receive the tickets sold at the event. The food vendor stations include hot dogs, popcorn, cotton candy, lemonade and cold slushies.

Total number of shifts available: 25 (5 volunteers per shift – 1 per table)
Duration of Shift: Between 2.5 – 3 hours
Volunteers are able to sign up for multiple shifts on one or both days.

Date(s) & Time(s):

Friday, September 28, 2012
6:30 – 9:00 pm (2.5 hrs)
9:00 – 11:30 pm (2.5 hrs)

Saturday, September 29, 2012
9:30 am – 12:30 pm (3 hrs)
12:30 pm – 3:30 pm (3 hrs)
3:30 pm – 6:30 pm (3 hrs)

 

Volunteer Position: Coat Check

Description/duties: Volunteers are needed to assist with taking coats from guests attending the party and providing them with a ticket.

Total number of volunteers needed: 6 (3 volunteers per shift)
Duration of Shift: Between 2.5 – 3 hours

Date & Time(s):

Friday, September 28, 2012
6:00 – 9:00 pm (3 hrs)
9:00 – 11:30 pm (2.5 hrs)

 

Volunteer Position: Photographers

Description/duties: Local photographers are encouraged to join us with their cameras throughout the weekend of our grand opening. If they choose to provide photographs of the event to the gallery, they will be archived and may be used in future promotional media.

Friday, September 28, 2012
Community Block Party
6:00 pm – 11:30 pm

Saturday, September 29, 2012
Family Festival
10 am – 5 pm

 

Volunteer Position: Assistant Bartender

Description/duties: Each volunteer will be paired with a pro-serve individual from Esquires. The bar staff will exchange drink tickets purchase by guests at the ticket table. No cash will be exchanged at the bar. Must be 18 years old or older.

Total number of volunteers needed: 4 (2 volunteers per shift)
Duration of Shift: Between 2.5 – 3 hours

Date & Time(s):

Friday, September 28, 2012
6:00 – 9:00 pm (3 hrs)
9:00 – 11:30 pm (2.5 hrs)

 

Volunteer Position: Art Activities Assistant

Description/duties: Volunteers are needed to assist with the art activities during our Family Festival on Saturday. Art activities include kite making and decorating, optical illusion colouring, sculpture making, response cards, and our community sculpture. Volunteers assisting during the morning and evening shifts will also help with setup and take-down.

Total number of shifts available: 18 (6 volunteers per shift – 2 per table)
Duration of Shift: 3 hours
Volunteers are able to sign up for multiple shifts.

Date(s) & Time(s):

Saturday, September 29, 2012
9:30 am – 12:30 pm (3 hrs)
12:30 pm – 3:30 pm (3 hrs)
3:30 pm – 6:30 pm (3 hrs)

 

Volunteer Position: Body Painting Models

Description/duties: Orientation before the event will be provided. Volunteers will have an area of their body painted by artist Shannon Fennell and are required to be at the event for the full day. When not in the process of being painted, volunteers will assist with line management for the kid’s face painting. They can advise people of how long the wait will be, age restrictions, making sure they’ve decided what they would like painted on their face, and when the line will be cut off at the end of the day. Painted volunteers will likely be photographed by staff and visitors. If needed, models will also be assisting art activity stations when not needed for body/face painting area.

Date & Time:
Saturday, September 29, 2012
10:00 am – 5:00 pm

Painting times can range between 10 mins – 2 hours, but models are required to be at the event for the full day. Lunch and breaks will be provided.

 

Body Painting Model – Tattoo Art
Total number of models needed: 3
Model Requirements: Male preferred, but a female will work as well. Males dressed in jeans. Females dressed in jeans and a sleeveless/strapless, solid coloured top. Artist wishes to paint tattoo art, so prefers no visible tattoos on areas where she wishes to paint.

 

Body Painting Model – Fantasy Faces
Total number of models needed: 3
Painting time will take approx. 10 – 30 minutes depending on the design.
Model Requirements: Male or female. Hair must be pulled back from face. Men with a fully shaved head would be wonderful.

 

Body Painting Model – Wizard
Total number of models: 1
Painting time will take approx. 1 – 2 hours depending on the design.
Model Requirements: Male preferred, but a female will work as well. LATEX ALLERGY: Artist will use liquid latex paint, so models must declare they are not allergic.
Extent of painting: Face, neck, hands – any exposed skin

 

A few examples of Shannon Fennell’s work: